Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επτά προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Πρώτα τα ταμεία, μετά οι δανειστές



 Επτά προτάσεις για τη διασφάλιση της περιουσίας των ταμείων και την εξεύρεση νέων πόρων, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης, κατέθεσε χθες στη Βουλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τους μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού που προωθούν την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας, κατέφυγε και πάλι στα γνωστά κινδυνολογικά στερεότυπα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απορρίψει ακόμη και την πρόταση για "κούρεμα" των ομολόγων της ΕΚΤ με το επιχείρημα ότι σ' αυτή την περίπτωση η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία.



Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ασφαλιστικά ταμεία
- Κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα
- Κοινωνική ρήτρα επί της ακίνητης περιουσίας
- Ειδική έκτακτη εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, που θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα τραπεζικά ιδρύματα
- Ειδική εισφορά στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
- Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε το ταμείο της περιουσίας να υπηρετεί τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι τους δανειστές
- Το πρόγραμμα "Ήλιος" να πληρώνει τα ταμεία και όχι τους δανειστές
- Απόδοση των 10 δισ. ευρώ που οφείλει το κράτος στα ταμεία.

Δικαστική έρευνα για τη διαχείριση των αποθεματικών
Τη δικαστική διερεύνηση της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την ΤτΕ προανήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες μετά την επίσκεψη του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Κουρουμπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου