Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άντε... fuck yourselves



Του Θανάση Καρτερού
Υπάρχει βέβαια το θέμα αν θα γίνει δεκτή ή όχι από την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική πρόταση για τον διορισμό επιτρόπου που θα λύνει και θα δένει στην Ελλάδα. Με το άκακο, κατά τα άλλα, επίθετο γερμανική να ανατρέπει το ουσιαστικό πρόταση -αφού το μάθαμε πια ότι τα γερμανικά αυτή την περίοδο σημαίνουν απαίτηση, εκβιασμό, ταπείνωση, καρπάζωμα, και παραπέμπουν στον τρόμο και την αθλιότητα εκείνου του Ράιχ που όλο πεθαίνει κι όλο δείχνει τη μούρη του μέσα από τον τάφο.
Τέλος πάντων, μην το δένετε και κόμπο ότι το ελληνικό όχι δεν θα γίνει ίσως, ή ναι υπό όρους. Είναι πολλοί και ισχυροί οι γερμανόφιλοι νέου τύπου στην Ελλάδα, που εύχονται από μέσα τους, και ορισμένοι κι απ’ έξω τους, να έρθουν οι Γερμανοί και να βάλουν μια τάξη στη χώρα. Τέτοια μυαλά και τέτοια συμφέροντα εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που σκάνε μύτη με τον πιο απεχθή, από κοινωνική και εθνική άποψη, τρόπο. Να φεύγουν, βρε αδελφέ, τα τρένα στην ώρα τους, έλεγαν κάποτε, κι ας κουβαλούσαν με τα ακριβή τους δρομολόγια τα τρένα Εβραίους στου Άουσβιτς. 


Πριν από το θέμα τι θα κάνει η κυβέρνηση, όμως, υπάρχει το θέμα πώς τολμούν οι Γερμανοί να διατυπώνουν, δημοσίως μάλιστα, τέτοια πρόταση. Ποια Ευρώπη, ποια Γερμανία και ποια Ελλάδα τους έδωσαν το δικαίωμα να τσαλαπατούν με τόση βαναυσότητα, όχι μόνο συνθήκες και νόμους, αλλά και τα πιο στοιχειώδη του λεγόμενου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Σε ποιο σκοτάδι βρισκόμαστε για να καταντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχείρια αντιλήψεων που νεκρανασταίνουν το βάρβαρο αποικιοκρατικό παρελθόν των κύριων εταίρων. Και πού πάει η Γερμανία, η Ευρώπη, η Ελλάδα με τέτοια μυαλά και τέτοιες πρακτικές.

Ε, δεν πάει καθόλου καλά ούτε η Γερμανία του αυταρχισμού, ούτε η Ευρώπη των τόκων, ούτε η Ελλάδα των προθύμων. Κι αν σήμερα κάποιος Ρέσλερ δηλώνει ότι η κακιά Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να είναι ανεξάρτητη και εντέλλεται την υπαγωγή μας σε καθεστώς προτεκτοράτου, τότε αύριο ας περιμένουμε όλοι τα χειρότερα. Από την άποψη αυτή αποτελεί προσφορά στον πολιτισμό να θυμίσουμε -και πολύ αργήσαμε- στους Γερμανούς τον Γούντι Άλεν της Βιτρίνας: and further more you can all go fuck yourselves.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=666263

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου