Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Αφήνουν πίσω τους καμένη γή…

Δήλωση-Ανάλυση του Κώστα Πουλάκη για την τελευταία δημοσκόπηση της VPRC.

«Ζούμε παρακμιακά φαινόμενα με την αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπως επιβεβαιώνεται και από την προχθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή. Η κυβέρνηση όταν αναγκάζεται να ζητήσει την ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών φέρνει στην επιφάνεια την διάλυση των κυβερνητικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε την λαϊκή αποδοχή αφού και η τελευταία έρευνα της VPRC μετράει την δυσαρέσκεια στο 92%. Παρά την κατευθυνόμενη άνωθεν αισιοδοξία ότι με το PSI «θα μπει τάξη», οι πολίτες γνωρίζουν ότι τους περιμένουν χειρότερες μέρες. Δεν θα πρέπει να υποστούμε τη λαίλαπα της δεκαετίας για να έχουμε το 2020 ένα χρέος μη διαχειρίσιμο.
Επιγραμματικά πέντε στοιχεία και τα συμπεράσματα που εξάγουμε από αυτά από τη νέα δημοσκόπηση της VPRC η οποία όπως είπαμε καταγράφει ραγδαίες αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς:

Πρώτον, την κατάρρευση της εικόνας της κυβέρνησης του Παπαδήμου. Μέσα σε δύο μήνες παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση του Παπανδρέου λίγες μέρες πριν την παραίτηση του από την θέση του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και με βάση το σημερινό πολιτικό κλίμα δεν είναι αυτονόητο ότι μπορεί η αλλαγή στην ηγεσία του να του προσφέρει «σωσίβιο» σωτηρίας.

Τρίτον, η ραγδαία εκλογική άνοδος της ΔΗΜΑΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% της εκλογικής δύναμης της ΔΗΜΑΡ προέρχεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και θέτει υποψηφιότητα για να παίξει τον ρόλο του διάδοχου σχήματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Τέταρτον, η σταθερή εκλογική αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σε περίοδο κοινωνικής ύφεσης, επιβεβαιώνει την σταθερή του επικοινωνία με το «ριζοσπαστικό» τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτον, οι πολίτες ζητάνε εκλογές βιώνοντας την σκληρή πραγματικότητα, θέλοντας να παρέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις.

Πρέπει να τους αναγκάσουμε να αποχωρήσουν άμεσα πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο με την υπογραφή της νέας και χειρότερης δανειακής σύμβασης, πριν αφήσουν πίσω τους καμένη γη.

Η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που απευθύνεται, από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ έως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, είναι η προοδευτική εναλλακτική λύση που αναζητεί η κοινωνία. Χρέος μας να την υλοποιήσουμε αν δεν θέλουμε να γυρίσουμε πολλά χρόνια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου