Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Τσίπρας: «Γυρίζουμε σελίδα και βάζουμε τέλος στις παθογένειες»
Σε εξέλιξη είναι οι ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου προέδρου του Συνασπισμού και της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Βλαχογιώργος, απλός σύνεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του.
Σε δήλωση του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Α. Τσίπρας, δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών του κόμματος, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που λαμβάνει μέρος σ΄ αυτή την ψηφοφορία μας δίνει μια σαφή εντολή: Να γυρίσουμε σελίδα, να βάλουμε τέλος στις παθογένειες που κρατούν το κόμμα μας καθηλωμένο, που μας κρατούν όμηρους σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε άγονα και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια».
Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο αυτή την εντολή και ο ίδιος και η νέα ηγεσία που θα προκύψει σήμερα από την ψηφοφορία και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη «να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να είμαστε αντίστοιχοι στις απαιτήσεις του κόσμου της αριστεράς αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας που θέλει μια αριστερά δίπλα της να αγωνίζεται και να ανοίγει δρόμους για μια άλλη προοπτική».
Σε ερώτηση σχετικά με τον Φώτη Κουβέλη και αν προτίθεται να ζητήσει την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για αποχωρήσεις. Είναι ώρα για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθαρή πορεία».Το κλίμα στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου είναι βαρύ μετά την αποχώρηση το βράδυ του Σαββάτου από το συνέδριο της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Αναμένεται τώρα η Ανανεωτική Πτέρυγα να αποφασίσει την στάση της στη βουλή, αν δηλαδή θα παραμείνει στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου