Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει την εκλογική μάχη και στην πόλη του Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με συστράτευση όλων των δυνάμεών του, με αισιοδοξία και με συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, τους νέους και τα πληττόμενα από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού στρώματα της κοινωνίας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξεκινάει την εκλογική μάχη και στην πόλη του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, θα αναδείξουμε το πλαίσιο των προγραμματικών μας θέσεων. Ένα πλαίσιο πλήρως αντιπαραθετικό στις νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πλαίσιο που συγκροτεί μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την οικονομική κρίση. Στον πυρήνα της, η δική μας πρόταση «μεροληπτεί» υπέρ όλων εκείνων των κοινωνικών κατηγοριών, που βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο τις συνέπειες της κρίσης και ταυτόχρονα χρεώνει και εγκαλεί τους πραγματικά υπαίτιους, που πρέπει να επωμιστούν το συνολικό βάρος. Παράλληλα, θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε για τους αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, για τη διακριτή μας παρουσία στα μεγάλα Κινήματα της Νεολαίας και της Εκπαίδευσης, για την ουσιαστική μας συμβολή στις μάχες για τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών της εργασίας, για την ενεργό συμμετοχή μας στο περιβαλλοντικό Κίνημα (Κινήματα πόλης για τη διεκδίκηση χώρων πρασίνου, παραλίες κ.λπ.), καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια που κατεβάλαμε να φέρνουμε όλα αυτά τα ζητήματα στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης δια της οδού του Κοινοβουλίου, ασκώντας μία πραγματικά επικίνδυνη για το σύστημα, αντιπολίτευση.

Στην εκλογική μάχη, τα μέλη και οι υποψήφιοι στην Α΄ και Β΄ Πειραιά, θα εστιάσουμε το λόγο και τις παρεμβάσεις μας, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συγκεκριμένες περιφέρειες και τα νησιά. Θα μιλήσουμε για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει στο σύνολό της την πειραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα τις μικρότερες ηλικίες, για το ξεπούλημα του δημοσίου λιμανιού και τη διεκδίκηση επαναφοράς του στο δημόσιο έλεγχο, για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της πόλης του Πειραιά, με Δημοτική Αρχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στην προεκλογική, όπως και στη μετεκλογική μας ατζέντα, θα βρίσκονται επίσης τα προβλήματα των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία της πόλης μας και οι προτάσεις μας για την επίλυσή τους. Τέλος, δεν θα λείπουν οι αναφορές μας στα Κινήματα και στη δράση Επιτροπών κατοίκων και Δημοτικών Κινήσεων, που δίνουν διαρκή μάχη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη, πετυχαίνοντας καθημερινά μικρές, αλλά και μεγαλύτερες νίκες. Οι παρεμβάσεις μας, για παράδειγμα και οι προτάσεις μας για την επιτάχυνση και την πλήρη και ορθή χάραξη του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά, ή για την ανθρωποκεντρική φιλοπεριβαλλοντική ένταξη των Λιπασμάτων, των οικοπέδων ΧΡΩ.ΠΕΙ., του Ο.Σ.Ε. και άλλων εκτάσεων στον ιστό της πόλης, παραμένουν οι πιο μελετημένες και αξιόπιστες. Το ίδιο και οι προτάσεις μας για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές.

Ξεχωριστή βαρύτητα για μας, έχουν τα νησιά και άλλοι παραθαλάσσιοι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, η Τροιζήνα, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η Σαλαμίνα. Ο συνολικός σχεδιασμός της νησιωτικής πολιτικής με αιχμές την ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις λιμενικές εγκαταστάσεις, το νερό, την τοπική παραγωγή, την αναβάθμιση υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας, τα συστήματα βιολογικού καθαρισμού και τέλος, την ήπια τουριστική ανάπτυξη στηριγμένη στη στέρεη κατοχύρωση της πολιτιστικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής και ανθρωποκεντρικής ταυτότητάς τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στο ψηφοδέλτιό μας στην Α΄ Πειραιά, συμμετέχουν και υποψήφιοι από την Αίγινα και τα Κύθηρα και στη Β΄ Πειραιά, από τη Σαλαμίνα. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ανανεωμένα, στην Α΄ Πειραιά κατά 75% και στη Β΄ κατά 50% και το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, στη μεν Α΄ Πειραιά είναι 40% και στη Β΄ Πειραιά 50%.

Διεκδικούμε τέλος και στον Πειραιά, την ενισχυμένη εκλογική καταγραφή μας σε ψήφους και σε ποσοστά υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ώστε να επανεκλέξουμε βουλευτές, τόσο στην Α΄ όσο και στην Β΄ εκλογική περιφέρεια και τελικά να συγκροτήσουμε μια πολυμελή και πολιτικά ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη νέα Βουλή.



Πειραιάς 16/09/2009 Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου