Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

H διεκδίκηση της εξουσίας δεν είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτύχουμε πάσει θυσία

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»(Μπ.Αγρολάμπος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Δεν θα γίνουμε «πλυντήριο» για φαινόμενα καιροσκοπισμού

Όσο υπερήφανοι είμαστε που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαϊκού ΠΑΣΟΚ έχει έρθει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να μη γίνουμε «πλυντήριο» για φαινόμενα καιροσκοπισμού ή πολιτικών μεταγραφών με μόνο κριτήριο προσωπικές στρατηγικές. Ο κόσμος που φεύγει προδομένος από το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα είναι κατεξοχήν ο κόσμος που δε θέλει να γίνουμε το «πλυντήριο» που θα εξωραΐσει ατομικές συμπεριφορές.Αυτός ο κόσμος μας πιέζει, μας ζητάει και μας δικαιώνει σε αυτό που λέμε ότι«ούτε είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ».

 



Παρά το γεγονός ότι η συνταγή έχει πέσει έξω παταγωδώς σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της, μία πλευρά του Μνημονίου, η κοινωνικο-οικονομική υλοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια και απόλυτη ευστοχία. Το να πέφτουν δηλαδή όλα τα βάρη στο μισθό, στη σύνταξη, στο εργασιακό δικαίωμα, στο κοινωνικό κράτος έτσι ώστε στο τέλος αυτού του θανάσιμου σπιράλ η αμοιβή στην Ελλάδα να φτάσει στα επίπεδα της Πορτογαλίας με στόχο τα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δέσμευσή της για άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου Μνημονίου επί τα χείρω κάνει τώρα η Τρόικα.

Οι επιλογές Σαμαρά επιταχύνουν τη φθορά και την κρίση εμπιστοσύνης

Η επιλογή του κ. Σαμαρά και των κυβερνητικών του εταίρων να είναι πριν από όλα αρεστοί στην Τρόικα και τους δανειστές μας εντείνει και επιταχύνει τη φθορά της κυβέρνησης και την κρίση εμπιστοσύνης στην κοινωνία, ακόμη και σε εκείνο το κομμάτι της που με την απειλή του «μπαμπούλα» ΣΥΡΙΖΑ τους ψήφισε. Την ίδια ώρα που σε κάποια ηγετικά επιτελεία της δεξιάς ευρωπαϊκής ελίτ επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια που θα δώσουν σχήμα, μορφή και υπόσταση σε αυτό που Σαμαράς ζητά ως «ανάσα», στο εσωτερικό της χώρας ενεργοποιούνται εφεδρικά σενάρια με στόχο να συνεχιστεί η ίδια συνταγή, με διαφορετικό, ενδεχομένως… team στο «μαγειρείο». Γι΄ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δυναμώσει την παρουσία του και την πολιτική του δράση διπλά: και μέσα στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία, και με μαχητική αντιπολίτευση αλλά και με πειστική προβολή των εναλλακτικών του προτάσεων.

Θα πετύχουμε το στόχο μας μόνο αν χτίσουμε πάνω σε ό,τι έχουμε ήδη οικοδομήσει

Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα με ορίζοντα την επόμενη άνοιξη και πρώτο σημαντικό σταθμό την πανελλαδική συνδιάσκεψη στις αρχές του Νοέμβρη. Επίσης, με πρόταση του Αλ. Τσίπρα και ομόφωνη έγκριση έχει ανατεθεί η περαιτέρω επεξεργασία του προγράμματός μας σε μία επιτροπή με επικεφαλής τον Γ. Δραγασάκη. Είναι βήματα που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του 27% αλλά και στις προκλήσεις που έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε πατώντας γερά στις παρακαταθήκες που έχουμε, την πολιτική και το πρόγραμμα μας ώστε να αποτελέσουμε τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, η διεκδίκηση της εξουσίας δεν είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτύχουμε πάσει θυσία. Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη όσων αγανακτούν, διαμαρτύρονται και αποστρέφονται ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει πρέπει να συνεχίζει να πείθει ολοένα και περισσότερο ότι δεν είναι σαν τους άλλους, ότι είναι διαφορετικός. Θα πετύχουμε το στόχο μας μόνο αν χτίσουμε πάνω σε ό,τι έχουμε ήδη οικοδομήσει.

Δεν θα γίνουμε «πλυντήριο» για φαινόμενα καιροσκοπισμού

Όσο υπερήφανοι είμαστε που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαϊκού ΠΑΣΟΚ έχει έρθει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να μη γίνουμε «πλυντήριο» για φαινόμενα καιροσκοπισμού ή πολιτικών μεταγραφών με μόνο κριτήριο προσωπικές στρατηγικές. Ο κόσμος που φεύγει προδομένος από το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα είναι κατεξοχήν ο κόσμος που δε θέλει να γίνουμε το «πλυντήριο» που θα εξωραΐσει ατομικές συμπεριφορές. Αυτός ο κόσμος μας πιέζει, μας ζητάει και μας δικαιώνει σε αυτό που λέμε ότι «ούτε είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ».

http://papadimoulis.wordpress.com/2012/09/10/h-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου