Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αναταραχές στη ΔΗΜ.ΑΡ. ενόψει νέων μέτρων


 
Λιονάκης Νίκος
Το πακέτο των νέων μέτρων προκαλεί αναταραχές στη ΔΗΜ.ΑΡ., τόσο ως προς τη σύνθεση των μέτρων όσο και ως προς τη συνολική του απόρριψη, με την οποία συντάχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Οδ. Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε οτι δεν θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο κ. Βουδούρης θεωρεί ότι τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης. Επίσης έθεσε ζήτημα λειτουργίας της καθώς σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν το κυβερνητικό πρόγραμμα να εκπονείται μόνο στις συσκέψεις των τριών αρχηγών, σημειώνοντας: “Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.”.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος δήλωσε πως θα καταψηφίσει μια σειρά μέτρων όπως πάγωμα δώρων, μισθών, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης για δύο χρόνια και ελάττωση συντάξεων.


Η ΔΗΜ.ΑΡ. προχώρησε στην κατάθεση ισοδύναμων μέτρων ύψους 4 δισ., με στόχο την προστασία των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Ο βουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στη ΝΕΤ FM, χαρακτήρισε τα μέτρα “ρεαλιστικά”. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα απωλειών από την πλευρά της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. κατά την ψήφιση των μέτρων, ο Σπ. Λυκούδης επέσημανε πως τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως η ψήφιση των συγκεκρμένων μέτρων, είναι μεγάλες και δύσκολες, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να αποδειχθεί ότι δεν είναι σωστές. Πρόκειται για συλλογική απόφαση του κόμματος, η οποία αν δεν στηριχτεί από κάποιον ή κάποιους, τότε αυτοί θα θέσουν πρόβλημα σε σχέση με το κόμμα, είπε χαρακτηριστικά.

Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο

Παρότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί ότι το θέμα της εξεταστικής επιτροπής που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη διερεύνηση της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ δεν είναι πρώτης προτεραιότητας, εντούτοις θα ψηφίσει υπέρ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως είναι μονόδρομος η υπερψήφιση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής, αν ο αρμόδιος εισαγγελέας αποστείλει τον φάκελο της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, λόγω εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Θεόδωρος Σπαθής: Δεν μπορώ να υπηρετήσω την πολιτική της συγκυβέρνησης

Αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων και πρώην βουλευτής του ενιαίου Συνασπισμού, Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην τρικομματική κυβέρνηση και με την πολιτική γραμμή που ακολούθησε έκτοτε το κόμμα του. Η παραίτησή του υποβλήθηκε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, την περασμένη Πέμπτη.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=712336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου