Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΠΕ του ΣΥΝ 18.12.1



Από την πορεία των πραγμάτων, η Αριστερά έχει δικαιωθεί πλήρως.
Από την πρώτη στιγμή, όταν οι δυνάμεις του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου διαφήμιζαν το Μνημόνιο ως το φάρμακο για έξοδο της χώρας από την κρίση, η Αριστερά είχε περιγράψει με πεντακάθαρο τρόπο την τρομακτική περιπέτεια και τα αδιέξοδα στα οποία επρόκειτο να περιέλθει η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία.
Σήμερα το αδιέξοδο αυτό ομολογείται ανοιχτά από τους πάντες. Ακόμα και από κορυφαίους υπουργούς, οι οποίοι κοιτάζουν πλέον πως θα διασώσουν πολιτικά τον εαυτό τους. Ακόμα και από τους ίδιους τους επιτελείς της τρόικας.
Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, και η τεράστια φτώχεια και ανεργία την οποία προκαλεί, προεξοφλεί την διαδοχική αποτυχία των προβλέψεων. Και αυτοί οι οποίοι στήριξαν το Μνημόνιο, είτε ευθέως όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε μέσα από διαδοχικές μετατοπίσεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, ξεσηκώνουν σήμερα εναντίον τους τεράστια κοινωνική κατακραυγή. Η λογική των υφεσιακών μέτρων έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, προσπαθεί με αλλεπάλληλα κύματα δυσβάστακτων μέτρων να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκαλούνται από την ίδια την πολιτική των Μνημονίων. Και έτσι, αντί τα προβλήματα να επιλύονται, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Απαιτείται λοιπόν αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται αλλαγή διακυβέρνησης.
Αλλά για ένα πράγμα πρέπει να είμαστε σίγουροι: Η συνέχεια εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου