Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πεντακόσιοι έχουν περάσει από τα πρόχειρα ιατρεία της Πλατείας Συντάγματος. Και η Αστυνομία δυσκολεύει το Ε.Κ.Α.Β., τη μεταφορά Οξυγόνου και...

Τι κάνουν οι βουλευτές;

Εντάξει, κύριοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κάνατε αυτό που έλεγε η συνείδησή σας ελπίζω, ήσασταν παρόντες, ψηφίσατε, νομίζετε όμως πως τελειώσατε κιόλας; Μήπως δεν πήρατε είδηση τι συμβαίνει λίγα μέτρα πιο έξω από εκεί που βρεθήκατε γερά οχυρωμένοι και ως εκ τούτου καλά προστατευμένοι; Άλλοι άνθρωποι κυνηγήθηκαν αλύπητα από την κυβερνητική Αστυνομία, η πλατεία είναι γεμάτη από χημικές ουσίες και ο Τουρισμός έφαγε κι αυτός μια γερή μαχαιριά. Kαι ένας συνάδερφος σας προπηλακίστηκε μπροστά στις κάμερες. Ο Αλ. Αθανασιάδης δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα που πρώτα έβαλε την κουκούλα και μετά χτύπησε.
Με χίλιες αντιρρήσεις και άλλες τόσες επικρίσεις μάθαμε ότι υποδέχεστε τους υπουργούς του κόμματός σας. Για όλα τα άλλα, όχι όμως για τη στάση της Αστυνομίας. Πεντακόσιοι έχουν περάσει από τα πρόχειρα ιατρεία της Πλατείας Συντάγματος. Και η Αστυνομία δυσκολεύει το Ε.Κ.Α.Β., τη μεταφορά Οξυγόνου και πολλοί αναγκάζονται να συνοδεύουν τους τραυματίες μόνο μέσω των συρμών του Μετρό! Η Αστυνομία δίνει ρεσιτάλ.
Εσείς οι βουλευτές, ειδικά της Α’ και Β’ Αθήνας τα παρακολουθείτε όλα αυτά με αδιαφορία, με αμηχανία, με τρόμο με ποια τέλος πάντων συναισθήματα; Βοηθάτε του ψηφοφόρους σας πώς αυτή τη στιγμή; Σας περνάει από το μυαλό μήπως ότι θα έπρεπε να μαζευτείτε και να στείλετε μια αυστηρή προειδοποίηση στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό του, τον περιβόητο πλέον Παπουτσή ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση; Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται εκεί έξω είναι πρώτ’ από όλα άνθρωποι αλλά και ψηφοφόροι σας.
Μια κατάσταση που δεν τη δημιούργησαν οι διαδηλωτές βέβαια. Ακόμη και αυτοί που με κάτι σφυράκια έσπαζαν τα μάρμαρα για να επιδοθούν στον αγαπημένο τους, παιδαριώδη και ανώδυνο για τα Μ.Α.Τ. πετροπόλεμο θα μπορούσαν να συλληφθούν άνετα. Αλλά προφανώς δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Ούτε βέβαια πέρασε από το μυαλό κανενός αξιωματικού της Αστυνομίας να βάλει κάθετα στο δρόμο όπου υπάρχουν τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία μερικές κλούβες για να προφυλάξει τους ενοίκους, που είναι και ξένοι και άμαθοι σε αυτά. (Θα ξηλωθεί κανένα γαλόνι άραγε;)
Λοιπόν κύριοι κυβερνητικοί βουλευτές θα περισώσετε κάτι από την κουρελιασμένη σας αξιοπρέπεια κάνοντας κάτι για τους συμπολίτες σας; Αυτή τη στιγμή σας φοβούνται ακόμη αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα απερίγραπτα επεισόδια της Πλατείας, αύριο θα είναι αργά και για εσάς και για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου