Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Να 'τοι οι αντικοινοβουλευτικοί!

Σε μεθόδευση που αποσκοπεί στο να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις μέσω της δικομματικής αντιδικίας καταλήγει η έρευνα των υποθέσεων Siemens και αγοράς των υποβρυχίων. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητεί να παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή μόνο δύο πρώην υπουργοί για την υπόθεση του C4I, ενώ πασάρει το θέμα Τσοχατζόπουλου - Μαντέλη στην τακτική Δικαιοσύνη. Η προανακριτική επιτροπή πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Είναι προφανής η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να μετατρέψει σε γαλάζιο το μεγαλύτερο δικομματικό σκάνδαλο, το σκάνδαλο της Siemens, προκαλώντας τα κομματικά αντανακλαστικά της Ν.Δ. Για ποια συναίνεση μιλάει ο πρωθυπουργός; Τι κι αν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, επί 45 ημέρες, στις πλατείες, αξιώνουν την τιμωρία των πραγματικών ενόχων; Εδώ κατασκευάζεται σκηνικό για να διασωθεί το αμαρτωλό δικομματικό πολιτικό σύστημα και να μη διαταραχθούν οι εύθραυστες εσωκομματικές καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Η πλειοψηφία της Βουλής ούτε βλέπει ούτε ακούει! Επιμένει στο κουκούλωμα! Δεν έχει αντιληφθεί ότι η ηθικοπολιτική κρίση παροξύνεται με τις αποφάσεις της και, συνδυαζόμενη με την οικονομική κρίση, δημιουργεί επικίνδυνο κοκτέιλ. Η κυβερνητική πλειοψηφία εκθέτει τη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες τοποθετούνται αυστηρά ή και οργισμένα απέναντι στους θεσμούς.
Να σημειωθεί ότι οι ερευνώμενες υποθέσεις αφορούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα και το ηλεκτρονικό σύστημα αστυνόμευσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπερεξοπλισμοί και Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τις μαύρες τρύπες του δημόσιου χρέους. Υπολογίζεται ότι κόστισαν περίπου 100 δισ. ευρώ.
Το ένα από τα υποβρύχια παρεδόθη ελαττωματικό. Το C4I παρελήφθη μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και είχε παραγγελθεί γι' αυτούς, αλλά δεν λειτουργεί. Πρόκειται για καραμπινάτες περιπτώσεις, που στοιχειοθετούν το επαχθές μέρος του δημόσιου χρέους. Περί αυτού, όμως, η κυβέρνηση και η Ν.Δ. κάνουν την πάπια. Κι όμως, αν η πολιτεία είχε επωμισθεί το βάρος της έρευνας για το επαχθές χρέος, θα είχε επιπλέον επιχειρήματα έναντι των πιστωτών.
Με τέτοιες συμπεριφορές που εκθέτουν τη Βουλή, ας μην ψάχνει ο πρωθυπουργός για "υποκινητές της λαϊκής οργής".
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=627327

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου