Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης της αριστεράς

Η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την αριστερά θα πέσει στο κενό, τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Τρικάλων σε ανακοίνωσή της μετά την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε και η βουλευτής του νομού Σ. Μερεντίτη. Όπως άλλωστε σημειώνουν στελέχη της περιοχής, έπειτα από το σχετικό κάλεσμα για πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα τις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, πολλοί από τους "Αγανακτισμένους" των Τρικάλων βρέθηκαν στο Σύνταγμα και έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Η διακοπή της συνέντευξης αποφασίστηκε έπειτα από συνέλευση της πλατείας στην οποία συμμετέχουν πολίτες από διαφορετικά κόμματα και βέβαια ανένταχτοι άνθρωποι. Ανάμεσα στα 20 περίπου άτομα που παρενέβησαν στη συνέντευξη ήταν ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ της περιοχής που στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστής της ΔΕΗ στα Τρίκαλα κ.ά. Εξάλλου όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, η διαμαρτυρία περιορίστηκε στην αποδοκιμασία της βουλευτή για τη θετική της ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΝ σχετικά με τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑέχει ως εξής:
"Στην προσπάθεια διαφόρων κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά εντάχθηκε και η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη. Όσο και αν προσπαθεί να καταγγείλει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμβολική παρουσία Τρικαλινών πολιτών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της εμφάνισης σε τοπικό μέσο, η κ. Μερεντίτη θα πρέπει να γνωρίζει ότι και η δική της προσπάθεια θα πέσει στο κενό και δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική. Υπενθυμίζουμε στην κ. Μερεντίτη ότι το εισόδημα και τα βασικότερα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, αλλά κυρίως η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, θυσιάζονται στον βωμό του «μνημονίου» και του «μεσοπρόθεσμου» σχεδίου υποταγής στις αγορές, που με την ψήφο της και η ίδια συνέβαλε να γίνουν «νόμοι του κράτους». Η πρακτική της κυβέρνησης και των στελεχών της, δεν μπορεί να ανακόψει τη συνάντηση του κόσμου με την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, στον αγώνα για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο στην πράξη. Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όλων εκείνων που ειρηνικά αγωνίζονται ενάντια στην πιο κοινωνικά άδικη και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας επιλέξει με σαφήνεια τον δρόμο των ειρηνικών επιλογών, διεξάγοντας έναν αγώνα ειρηνικό και μαζικό, στους δρόμους και στις πλατείες, που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της κυβέρνησης .
Δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για αυτό και αγωνιζόμαστε για την πιο πλατιά και ουσιαστική δημοκρατία, τη διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να τα υπονομεύσουν και να τα συρρικνώσουν. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας δεν θα περάσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου