Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Σχόλιο του Aλέξη Τσίπρα γιά τις εξελίξεις στο debate

Είναι ιδιαίτερα στενάχωρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυστυχώς συνεπικουρούμενοι και από το ΚΚΕ, διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος των όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως το έχουμε συνηθίσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον διάλογο υπάρχουν προβλήματα όμως και οι χειρότερες συνθήκες διεξαγωγής του διαλόγου είναι καλύτερες από το μην γίνει καθόλου διάλογος.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί η στάση του ΚΚΕ που έφυγε χθες από τις διαπραγματεύσεις. Αναρωτιόμαστε δεν θέλουν, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου, η κα Παπαρήγα, τη διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς; Τι φοβούνται; Και δευτερευόντως αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν όφελος από το να μην γίνει καθόλου αυτή η αναμέτρηση και να δούμε δύο παράλληλους μονολόγους, δύο μονομάχων που η πολιτική τους στα κρίσιμα ζητήματα στην οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές, δεν είναι ανταγωνιστική είναι συμπληρωματική.
Είναι ερωτήματα κρίσιμα, τα οποία απευθύνουμε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στους πολίτες που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν.
To Γραφείο Τύπου
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου