Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο Τάκης Μπενάς , ο Βασίλης Κωτούλας και ο Μπάμπης Γεωργούλας για το Γιάννη Μπανιά

Είναι πέρα απ' τις δυνάμεις μας να μην βρίσκεσαι στη σκέψη μας
Του ΤΑΚΗ ΜΠΕΝΑ
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στο δέος του θανάτου παρόλο που ήταν αναπόφευκτος, που ήταν επικείμενος και αναμενόμενος.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τον σύντροφό μου μιας ζωής, τον Γιάννη, που τον είχα ήδη αποχαιρετήσει στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, ενώ ανέπνεε ακόμη τις τελευταίες ανάσες που του επέτρεπε η γερή καρδιά του.

Γερή και αγωνιστική, όπως στάθηκε σε όλη του τη ζωή. Γιατί ο Γιάννης υπήρξε ένας πραγματικός αγωνιστής, ένας υποδειγματικός και θαρραλέος πολεμιστής στον αγώνα του καλού ενάντια στο κακό και το άσχημο, στη σύγκρουση, στην ατελείωτη μάχη της υπεράσπισης των αξιών και των ιδανικών που πρέσβευαν οι παλιοί κομμουνιστές και που εξακολουθούν να αποτελούν το κίνητρο για τη συνεχιζόμενη παρουσία τους στην αρένα της ζωής.
Τον αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη και συγκίνηση, γνωρίζοντας ότι χάσαμε πρόωρα τον Γιάννη, τον φίλο, τον σύντροφο, τον συναγωνιστή.
Δεν χρειάζεται να σε βεβαιώσουμε ότι θα σε θυμόμαστε. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μας να μην βρίσκεσαι συνεχώς στη σκέψη μας.
Καλό ταξίδι, σύντροφε μιας ολόκληρης ζωής.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=679365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου