Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Για όλα, λοιπόν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο Σπόρτινγκ





Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Αν κάποιος που ζει σε άλλη χώρα, βρισκόταν για λίγο τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και παρακολουθούσε ειδήσεις στις οκτώ, διάβαζε τις εφημερίδες της διαπλοκής και άκουγε τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα διαπίστωνε ότι ένα νέο φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα αλλά και όχι μόνο.

Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από το Βερολίνο, πάνω από το Παρίσι, πάνω από τις Βρυξέλες, πάνω από τη Σύρο, τη Κομοτηνή, τη Κερατέα, αλλά και πάνω από κάθε πόλη ή χωριό της Ελληνικής ή της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που πανταχού παρών, οργανώνει διαδηλώσεις και αντιστάσεις, πρωτοστατεί σε αποδοκιμασίες, παραλύει τη δημοκρατική ομαλότητα.

Για όλα, λοιπόν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και για την παταγώδη αποτυχία των πολιτικής τους. Ακόμα και για τη χρεοκοπία που μας παρουσίασαν ως σωτηρία και μέρα με τη μέρα τη φέρνουν πιο κοντά, θα μας πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται.

Και είναι λογικό.

Είναι τόσο κραυγαλέα πια η αποτυχία του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι τόσο κραυγαλέες πια οι συνέπειες στη κοινωνία, που αν δεν επινοηθεί το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναπότρεπτα θα φανερωθεί η ωμή πραγματικότητα.

Που βρίσκεται σε κάθε χωριό και κάθε πόλη, σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Η ωμή πραγματικότητα της απόγνωσης, της απελπισίας, της ανεργίας, των λουκέτων, της νέας φτώχειας.

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου