Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μια οφειλόμενη απάντηση στο Ν. Μπίστη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΩΝΤΑΣ»
Τη Δευτέρα 28/3/2011 φεύγοντας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά απογοητευμένος από τις αντιφάσεις και τις πελατειακές πρακτικές της νέας Δημοτικής Αρχής του Β. Μιχαλολιάκου, βρήκα το κουράγιο να παρακολουθήσω στον ενδιαφέροντα χώρο του «PASSPORT» την παρουσίαση του βιβλίου του φίλου από τα παλιά, Ν. Μπίστη.
Γνωρίζω τα «προχωρήματα» του φίλου Ν. Μπίστη καθώς και τις «αναθεωρήσεις» του και σε μερικές από αυτές συμφώνησα και συμπορεύτηκα. Από την παρουσίαση συγκράτησα εκτός άλλων τη περιγραφή του Ν. Μπίστη ότι έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του στα γραφεία του Κ.Κ.Ε. όταν στον ακριβώς από πάνω όροφο της αίθουσας που γινόταν η εκδήλωση (ολόκληρο το μέγαρο στην πλατεία Κοραή είναι ιδιοκτησίας του Κ.Κ.Ε.), του ανακοίνωσαν τη διαγραφή του από το κόμμα. Αλήθεια τι ειρωνεία!!!
Και ενώ λέγονταν και διάφορα ευτράπελα που συνηθίζονται στις παρουσιάσεις βιβλίων, αίφνης ο φίλος Ν. Μπίστης μέσα στις «αναθεωρήσεις» του αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για «την ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά που έχει χάσει το νεωτερισμό της και την πρωτοπορειακή σκέψη της που λειτουργούσε ως καταλύτης στην ελληνική πολιτική αλλά και την κοινωνία». Μέχρις εδώ θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ή τέλος πάντων να ανοίξει μία συζήτηση.
Όμως από τα παραπάνω μέχρι να πει ο Ν. Μπίστης ότι μέσα στη δεινή θέση που έχει περιέλθει η χώρα «δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αριστερίστικες συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα», «ούτε μπορούμε να μη στηρίξουμε τον ΠΑΓΚΑΛΟ που έχει γίνει στόχος γιαουρτώματος επειδή εκφράζει το δημοκρατικό του δικαίωμα να λέει την άποψή του» απέχει παρασσάγκας.
Γνωρίζει ο οξυδερκής Ν. Μπίστης ότι οι χαρακτηρισμοί «κοπρίτες» και κυρίως η ρήση «ότι τα φάγαμε όλοι μαζί» δεν πρόκειται απλά για μία έκφραση άποψης. Η «άποψη» του Πάγκαλου συνθηματοποιεί μία πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όχι των οπαδών του που είναι και αυτοί θύματα, με τη φασιστικής έμπνευσης «ενοχοποίηση των ιδίων των θυμάτων των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ.». Κυρίως όμως συνθηματοποιεί μία χυδαία πολιτική «να αποδεχθούν τα θύματα αυτών των πολιτικών εκτός από τη συνενοχή τους ότι όλοι φταίμε και την τιμωρία τους ως λύτρωση». Όταν αποκαλύπτονται καθημερινά τα σκάνδαλα 20 ετών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των 5-6 ετών της ΝΔ αλλά και οι πελατειακές σχέσεις και οι νεοφιλελεύθερες δήθεν εκσυγχρονιστικές πολιτικές που έφεραν τη χώρα στο γκρεμό, δεν επιτρέπεται ο φίλος Ν. Μπίστης με τη γνωστή διαδρομή του (Νομική επί Χούντας κλπ) να αποδέχεται τη «μεταμφίεση του θύτη (Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) σε θύμα» κατά την εύστοχη γραφίδα του Μ. Γεωργούλα στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» και «ΑΥΓΗ». Για να προλάβω τυχόν απάντησή του, θα τον παρακαλούσα να μην γράψει για τα «γιαουρτώματα» ότι δεν αποτελούν μέρος της πολιτικής της αριστεράς, γιατί συμφωνώ. Αν όμως το «γιαούρτωμα» αποτελεί έκφραση βίας και πράγματι αποτελεί, τότε ο «ιδεολογικός βιασμός» περί «σοσιαλιστικών πολιτικών» που έχουμε όλοι οι πολίτες υποστεί τόσα χρόνια, τι είναι; Και τι έχει να μας πει ο φίλος Ν. Μπίστης για τη δικαιολογημένη οργή αυτών που χάνουν το μισθό τους ή κλείνουν το μαγαζί τους μετά το αδιέξοδο του Δ.Ν.Τ; Πάντως εγώ, επειδή οργίστηκα, αντέδρασα με την αποχώρησή μου από την εκδήλωση.

Πειραιάς, 31/3/2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου