Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

"Ωρα ευθύνης γιά όλους μας''


Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην "Αυγή": http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=519440

Από την συνέντευξη στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Επανεκκίνηση του κόμματος μέσα από συνθετικές δημοκρατικές διαδικασίες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας με νόημα ότι το ζητούμενο “δεν είναι η συμφωνία όλων επί της διαδικασίας αλλά η θετική συμβολή όλων ώστε η διαδικασία να πετύχει και να φύγουμε προς τα εμπρός”. Με μια συνέντευξη-παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει "πολιτικό συμβόλαιο" και πλαίσιο δεοντολογίας που θα αποτρέπουν τις αμφισημίες και τη θολή εικόνα για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια περίοδο που, όπως τονίζει, "είναι απαραίτητη η παρέμβαση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς στην κοινωνία με συγκεκριμένες προτάσεις, για έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση".
Ο Αλ. Τσίπρας βάλλει κατά της ομοσπονδιακής λειτουργίας του κόμματος, του τρόπου λειτουργίας των τάσεων, της προσωπικής πολιτικής που κάνουν στελέχη του κόμματος με τις παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. Μιλάει για σχεδιασμούς αντίρροπους και φυγόκεντρους σε σχέση με τη συλλογική πορεία του κόμματος, τονίζοντας ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς πρέπει να υπάρξουν καθαρές συλλογικές απαντήσεις που “θα διασφαλίζουν τη συνέχεια και θα χαράσσουν μια πορεία μακράς πνοής για τον ΣΥΝ”. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “δεν είναι μαζικός χώρος, όπου οι συνιστώσες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο των αποφάσεων και της πολιτικής γραμμής”, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν μπορεί να υπάρξει καμία σκέψη για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, με όργανα αποφασιστικού χαρακτήρα”.
Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην "Αυγή" της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τις επικείμενες παρεμβάσεις του Αλέκου Αλαβάνου, εκφράζει την επιμονή του στη ανάγκη συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους, που θα συνδυάζεται με διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό χώρο, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στο οικονομικό πεδίο, καταθέτοντας με συνοπτικό τρόπο τις προτάσεις της αριστεράς.